De quin equip sou?

martes, 12 de junio de 2012

Fibra óptica


Què és la fibra óptica?
És un filament flexible circular que està fet de algun tipus de plàstic o vidre que el fa capaç de transportar en el seu interior, feixos de llum.

On s'utilitza?
El camp d'aplicació de les fibres òptiques és molt ample i augmenta dia a dia. Algunes de les aplicacions més importants són:
  • Telecomunicacions. En aquest apartat cal incloure la xarxa d'enllaços i la xarxa d'abonament de les administracions públiques de telefònica. Cal destacar la importància de les fibres òptiques en el context de la xarxa digital de serveis integrats (RDSI).
  • Xarxes locals i comunicació entre ordinadors.
  • Enllaços de televisió. Aplicació molt útil en enllaços de televisió per a aplicacions de seguretat.
  • Electromedicina: Transmissió de llum a punts difícils d'il·luminar, cirurgia amb làser...
  • Aplicacions industrials: sensors, automatització industrial...
  • Il·luminació, decoració i senyalització.
  • Aplicacions militars:Ofereixen molta seguretat.
  • Degut a la seva lleugeresa i alta capacitat de transmissió de dades, són molt útils quan el pes és determinant, avions i vaixells.

Quines son les avantatges?
· Flexible, poc pes i volum.
· Gran ample de banda: permet la transmissió d'un gran volum d'informació.
· Baixa atenuació: permet realitzar enllaços de major longitud sense necessitat de repetidors.
· No és afectada per les interferències electromagnètiques.
· Seguretat i aïllament eléctric. Molt útil en determinades aplicacions en ambients perillosos.
· Seguretat enfront de possibles intervencions en la línia.
· Més resistent a condicions ambientals desfavorables.
· Molt fiable: Les fibres no perden llum degut a la reflexió total.



Quines companyies de telecomunicacions l’ofereixen? Quina d’elles creus que ofereix millors condicions? 
Pràcticament totes ofereixen avui en dia fibra òptica, les que més caldria destacar serien ONO, JAZZTEL i MOVISTAR. 

Seleccions complexes


lunes, 7 de mayo de 2012


HARDWARE MULTIMÈDIA

11. Quina diferència hi ha entre un ports USB i un port FireWare?
Un port USB és el port estàndar que s’utilitza per a dispositius multimèdia com escàners i càmeres digitals. Les velocitats de transferència de dades varien en funció del tipus del port. En canvi un port fireWire s’utilitza per a dispositius de la marca Sony i la seva velocitat fa que sigui la interfície més utilitzada per a àudio i vídeo digital.

22. Què és un dispositiu de captura?
És un dispositiu que serveix per transferir informació a l’ordinador, bàsicament: imatges, àudio i vídeos.

33. Quins tipus de dispositius de captura hi ha?
D’imatge, d’àudio i de vídeo

44. Enumera un aparell de captura per a cada tipus de captura que hi ha?
IMATGE: Càmera digital
VÍDEO: Càmera de vídeo digital
ÀUDIO: Targeta capturadora d’àudio.

55. Què es pot fer una vegada que s’ha fet una captura multimèdia?
Es pot veure la imatge depèn del tipus d’aparell, i també es pot enviar la informació a l’ordinador. 

martes, 24 de abril de 2012

La fibra òptica

La fibra òptica és un filament flexible de secció circular fet d'algun tipus de vidre o plàstic capaç de transportar feixos de llum en el seu interior. 

Normalment es fan servir per a telecomunicacions, perqué deixen enviar molta quantitat de dades i a una velocitat gran. 

Les seves avantatges són:
· Molt flexible, poc pes i poc volum

· Gran ample de banda
· Baixa Atenuació
· No afecten les interferències electromagnètiques.
· Seguretat i aïllament elèctric
· Més resistent a condicions ambientals desfavorables.
· Molt fiable





Imatge del Flickr

Llicència: Todos los derechos reservados por zalobetis

He considerat triar aquesta imatge perqué es el que més m'agrada fer a mi, el futbol, es un esport que vaig començar a practicar desde els 4 anys i van passant els anys i em segueix agradan el mateix de sempre.
En aquesta imatge es veu una jugada d'un partit entre la Reial Societat i el Reial Betis, que es un dels meus equips favorits.



martes, 13 de marzo de 2012




Exercicis pag. 262
    4. Quin any i qui va desenvolupar el primer programa sota llicència freeware?
    - Richard Mathew en el 1984.
    1. Si necessitem usar un programa que no caduqui, dins de quin tipus de llicències buscarem?
      - Llicencies de shareware
    2. És possible trobar sempre un programa que ens interessi sota llicència freeware o shareware?Raona la teva resposta.
      - No, perquè alguns programes son de pagament i no els podem descarregar. 

miércoles, 29 de febrero de 2012

Selecció espanyola en apurs

En l'ultim partit abans de l'Eurocopa, en el qual ens enfrentem a la selecció de Venezuela hi han hagut alguns canvis en la plantilla de la nostra seleccio nacional. A causa d'algunes lesions o que no estan en la seva millor forma alguns que eren indiscutibles en la seleccio s'han quedat fora. El cas que no es pot debatir es el de David Villa, ja que te una greu lesió i es perdra una gran part de la temporada. Un altre que ya es venia discutin fa temps es el de Fernando Torres, alguns ja deien que no estava en un nivell de forma adecuat per anar amb la selecció, igual que en el seu nou club el Chelsea desde que està amb aquest club que no rendeix com abans perquè només porta 2 gols en mitja temporada que porta allà..
I el jugador del barcelona Pedro Rodriguez, que a causa de haver patit varies lesions i no tenir molta continuïtat tampoc ha estat convocat.
Però això vol dir que ara altres davanters tenen la oportunitat de demostrar que estan a la seva altura o la superan com Fernando Llorente i Roberto Soldado.


martes, 28 de febrero de 2012

Continuem liderant

Aquest cap de setmana em hagut de tirar envavant un partit mol difícil ja que el Josep Maria Gené ens esta seguint de ben a prop.
El rival era el Cerdanyola, jugavem al seu camp. Això era un dels problemas, el seu camp, un camp petit i estret on es molt difícil trobar espais. L'altra inconvenient era l'equip que teniam al davant, un equip molt físic i potent i individualment no eren dolents. Vam començar bé el partit, encara que no ens deixaven fer el nostre joc som nosaltres els que ens posem per davant en el marcador amb un rebot a la frontal de l'àrea. Personalment ha sigut un dels millors partits que e jugat per varies raons: Vaig robar moltes pilotes al mig del camp i les vaig distribuir rapidament a més vaig fer el que millor se'm dona, donar asistencias però cap d'ellas van acabar en gol malauradament. El segon gol no va arribar fins la segona part ja quan l'arbitre va haver d'expulsar a dos jugadors locals per un comportament agresiu amb nosaltres.
I aqui es va acabar el partit ja que amb dos menys no van tenir la oportunitat de tenir la pilota.

Cerdanyola C.F 0 - 2 Terrassa C.F

1  Terrassa F.C "A"
2  Josep Maria Gené Ass. "A"
3  Junior C.F. "B"
4  Mirasol-Baco Unión C.F. "A"
5  Mercantil C.E "C"

Aquesta es la classificació en aquests moments, espero que acabi així!






La nostra economia..


Aquest país va cada cop pitjor, cada cop menys treball i la gent ho va notant més a les seves famílies.Les empreses tenen un deficit molt alt i no hi ha diners i per tratar de solucionar el únic que fan es despedir a treballadors perquè ia no els poden mantenir economicament.
Personalment a la meva família ens a afectat molt la crisi economica, estem treballan tot el que podem perqué ara mes que mai ens costa continuar endavant, estem estalviant tot el que podem i per suposat no gastar massa. Espero que amb el treball i l'esforç de tots acabem de sortir d'aquesta catastrofe.

miércoles, 22 de febrero de 2012

Esports

El esport mes important i una de les coses que mes m'agraden d'aquesta vida es el futbol. Un esport en el que porto des del 4 anys fica't. Molta gent creu que es un esport estupid, que nomes son 11 jugadors que corren darrere de la pilota, però els que juguem i ens agrada sabem que no només es això.

Un esport que tambe em crida l'atenció es el bàsquet que també es un dels esports mes valorats, despres del futbol, mundialment. Personalment penso que es entretingut ja que requereix un gran esforç físic i mental, perqué jugant amb lligues com l'ACB o la NBA has de estar a un nivell molt alt.

El tennis es un esport bonic, elegant i a mi m'agrada jugar-lo. I en aquest igual que en el futbol i en el bàsquet tenim molts bons representans mundialment!

Els objectius d'aquest any

Aquest any en temas esportius, mes concretament en el futbol, no estic passant el meu millor moment que diguem. Les lesions estàn fent que no pugui gaudir de la meva progressió que e fet en el Terrassa, ja que estic en el Cadet "A" un dels millors equips del nostre futbol base.
Vaig començar molt bé la temporada, fins que vaig jugar el primer partit de lliga en el qual vaig jugar lesionat i això va acabar amb una ruptura del abductor d'uns 8 cm. Dos mesos despres vaig jugar dos partits mes i tot seguit la recaiguda de la lesió. Vaig perdre molta confiança en mi mateix però em vaig adonar de que haig de tirar endevant, que si em caic dos cops m'aixeco tres. En això vaig tenir molt suport de la familia i dels amics que gracies a ells e tirat endavant.
I el meu objectiu d'aquest any es sencill, esforçar-me en tot el que faig, passant des de el futbol fins a l'escola.


Nadal del 2011

Aquest nadal sincerament no ha sigut mol diferent als anteriors.

Hi han pocas coses que estan canviant:
- El pressupost que hi ha ara mateix influeix en els típics regals de festes, però, per a mi això es el que porta menys importancia en aquests moments. El mes important en aquests temps que corren es mantenir la familia, que segueixi contenta com sempre, i cada cop estem mes units!

martes, 14 de febrero de 2012

Francesos, sentim ser tan bons..



Actualment soc jugador del Terrassa F.C de la plantilla del Cadet "A". Jugo de migcampista, i aquest esta sent el millor any de tots els 11 que porto jugan. Anem primers a la classificació de la lliga, i aquesta es una imatge de l'ultim partit:



TERRASSA 5 - 0 MAURINA EGARA


Bon dia senyors, estic molt content de tenir aquest blog per penjar les meves coses.
El meu blog tractara basicament d'esport que es el que mes m'agrada. Penjare notícies que hi hagin en el mon del futbol i altres esports,  a més també comentare com va la meva carrera futbolistística.

Espero que us agradi d'aqui en endavant les meves entrades. A estudiar senyors!